ترفند،نرم افزار و تازه های دنیای کامپیوتر

ترفند،نرم افزار و تازه های دنیای کامپیوتر

آخرین نرم افزارها و اخبار کامپیوتر
ترفند،نرم افزار و تازه های دنیای کامپیوتر

ترفند،نرم افزار و تازه های دنیای کامپیوتر

آخرین نرم افزارها و اخبار کامپیوتر

تفاوت wifi و wireless چیست؟

این روزها دو واژه Wi-Fi و Wireless زیاد مورد استفاده قرار می گیرند و بسیاری از کاربران هنگام خرید موبایل و مودم ADSL با آنها مواجه می شوند.
اتصال به اینترنت به دو صورت با سیم و بی سیم انجام می‌شود که در ادامه به معرفی آن می پردازیم.
 
 اتصال باسیم
 
انواع اتصال با سیم،ADSL، کابل، و فیبر نوری می‌باشد. این نوع اتصال به اینترنت هم ارزان است و هم پرسرعت و غالبا در مکانهایی که امکان اتصال تجهیزات به وسیله‌ سیم به سرویس دهنده‌ اینترنت وجود دارد مانند خانه ها و ... مورد استفاده قرار می گیرد.  
 
اتصال بدون سیم
 
این نوع اتصال در مکان های دور افتاده که امکان اتصال باسیم وجود ندارد استفاده می شود که در آن سرعت کمتر و محدودیت هایی نسبت به اتصال باسیم وجود دارد ولی در جایی که امکان اتصال باسیم نیست ممکن است بهترین راه همین باشد.
 
اینترنت بی سیم از سیگنال های تلفن همراه برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کند و در دستگاه های قابل حمل استفاده می‌شود،همچنین فناوری های مختلفی در این نوع اتصال استفاده می شود که با نام های 3G و 4G یا اینترنت نسل سوم و چهارم شناخته می شوند. این نوع اتصال به اینترنت نسبت به اتصال با سیم، کندتر و گران‌تر است.
وای-فای (Wi-Fi)
 
 وای- فای، مخفف عبارت Wireless Fidelity است و کارکرد آن مانند Bluetooth  است یا به عبارت بهتر یکی از استانداردهای Bluetooth به شمار می آید.
 
گفتنی است این نوع ارتباط  برای کاربران جذابیت بیشتری دارد چرا که بر پایه اینترنت بی سیم کار می کند و موجب می شود تا کاربران بتوانند در هر مکانی از طریق Laptop به اینترنت متصل شوند.  
 
به عبارت دیگر  Wi-Fi  فناوری شبکه بیسیم است که برای اتصال رایانه ها و دستگاه های دیجیتالی از آن استفاده می‌شود.
 
در قدیم تنها راه اتصال رایانه ها به یکدیگر استفاده از کابل شبکه بود که علاوه بر زحمات زیاد، محدودیت های فیزیکی زیادی برای کاربران ایجاد می کرد اما به وسیله‌ فناوری Wi-Fi می توان رایانه ها و دیگر دستگاه های دیجیتالی، مثل تلفن همراه، تبلت، دوربین دیجیتال، تلویزیون، چاپگر، و … را بدون سیم به یکدیگر متصل کرد و یک شبکه بی سیم ایجاد کرد.
 
برای ایجاد یک شبکه Wi-Fi غالبا از دستگاهی به نام Router استفاده می شود.اگر Router به اینترنت متصل شود می تواند اتصال اینترنت را در شبکه ای که خود ایجاد کرده به اشتراک بگذارد و دیگر دستگاه ها را نیز به اینترنت متصل کند.
 
اما نکته ای که در این قسمت قابل توجه است این است که مدیریت شبکه ای که توسط Router ایجاد می‌شود در دست صاحب دستگاه است و او می تواند برای اتصال به شبکه رمز تعیین کند و یا تنها به دستگاه های خاصی اجازه دسترسی به شبکه‌ را بدهد.
 
Wireless
 
 Wireless تکنولوژی ارتباطی است که در آن از امواج رادیویی، مادون قرمز، به جای سیم و کابل، برای انتقال سیگنال بین دو دستگاه استفاده می شود.
 
از جمله این دستگاه ها می توان پیغامگیرها، تلفن های همراه، کامپیوتر های قابل حمل، شبکه های کامپیوتری، دستگاه های مکان یاب، سیستم های ماهواره ای و PDA ها را نام برد.
 
تکنولوژی Wireless به کاربر این امکان را می دهد تا با استفاده از دستگاه های متفاوت، بدون نیاز به سیم یا کابل و حتی در حال حرکت از امکانات مختلف استفاده کند.
 
شما می توانید ایمیل های خود را بررسی کنید، اجناس مورد نیاز را خریداری کنید و یا حتی برنامه تلویزیون مورد علاقه خود را تماشا کنید. حتی بسیاری از کارها از جمله مراقبت های پزشکی به تجهیزات Wireless نیاز دارند.
 
امکانات Wireless به شما کمک می کند تا تمامی کارهای خود را در حال حرکت به سادگی به روز رسانی کنید. تکنولوژیWireless هر روزه در حال گسترش است تا بتواند علاوه بر کاهش هزینه ها، به شما امکان کار راحت تر در هنگام حرکت را نیز بدهد.
در مقایسه با شبکه های سیمی، هزینه نگهداری شبکه های Wireless  کمتر است. شما می توانید از شبکه های Wireless برای انتقال اطلاعات از روی دریاها، کوه ها و... استفاده کنید و این در حالی است که برای انجام کار مشابه توسط شبکه های سیمی، کاری مشکلی خواهد بود.
 
امروزه بیشتر اسمارت فون ها قابلیتی دارند که علاوه بر اینکه به اینترنت بی سیم از طریق شبکه موبایل متصل می‌شوند،می توانند تبدیل به Router شوند و اینترنت را توسط شبکه Wi-Fi با دستگاه‌های دیگر به اشتراک گذارند. این قابلیت را می‌توانید با نام های Wi-Fi Tethering یا Wi-Fi Hotspot در تلفن همراه خود تنظیم کنید.

اینترانت چیست؟

دنیای مجازی این روزها فقط در اینترنت و گوشی خلاصه نمی شود بلکه یک شبکه با امینت بالا با نام اینترانت نیز در تمامی ارگان‎ها،سازمان‎ها و مراکز خصوصی وجود دارد که ارتباط کارکنان آن ارگان را با یکدیگر محیا می کند
اینترانت شبکه‌ای داخلی است که ملک آن یک ارگان یا سازمان خاص و خصوصی است که از پروتکل‌های مرتبط با اینترنت و به خصوص تکنولوژی وب برای سازماندهی شبکه استفاده می‌کنند.
 
می‎توان گفت در حقیقت اینترانت مقیاس بسیار کوچکی از کل اینترنت است که  بر‎خلاف اینترنت که هیچکس مالک آن نیست به صورت خصوصی اداره می‎شود و از زبان مشترک ارتباطی شبکه جهانی اینترنت جهت تبادل دادها و اطلاعات خود استفاده می‎کند.
 
این فناوری تمامی خدمات اینترنتی مانند: پست الکترونیکی، تار جهان‌گستر، انتقال فایل گروه‌های خبری و تله‎کنفرانس را در شبکه‌ای اختصاصی برای استفاده‌کنندگان دارد اما با همه این موارد لزوما بهاینترنت متصل نیست.
 
این یک شبکه داخلی است که توانایی اتصال سیستم‎ها و عوامل یک سازمان در دنیای مجازی به یکدیگر را دارد مثلا بانک ملی برای متصل کردن همه بانک‌های ملی درسراسر کشور ازاین تکنولوژی استفاده می‌کند.
 

برای هر کاربر که مجاز به استفاده و ورود به این شبکه باشد یک پسورد مشخص شده است زیرا به علت به خطر افتادن امنیت این سیستم ورود عموم آزاد نیست و تنها مقداری از اطلاعات که صلاح می‎دانند در شبکه اینترنت قرار می‎دهند تا عموم مردم  از آن‌ها استفاده کنند.
 
هدف از راه اندازی 
هدف اصلی از نصب اینترانت‌ها تسهیل ارتباطات و به اشتراک گذاشتن منابع از زمینه سخت‌افزاری و نرم‎افزار است که به اشتراک گذاشتن منابع اطلاعاتی نقش عمده‌ای در این نظام  را ایفا می کنند.

پوشه LOST.DIR در اندروید چیست و آیا حذف آن اشکالی ندارد؟!

امروزه اپلیکیشن‎های فایل منیجر جزء لاینفک هر گوشی محسوب می‎شوند. اگر توسط یک فایل منیجر به بررسی کارت حافظه‎ی گوشی اندرویدی خود بپردازید، پوشه‎ای با نام LOST.DIR را نیز خواهید یافت. آیا می‎توانید بگویید که این چه پوشه‎ای است؟ در این گزارش قصد داریم تا اطلاعاتی درباره‎ی پوشه‎ی LOST.DIR در اختیار شما قرار دهیم و نقش آن در دستگاه‎های اندرویدی را به اختصار شرح دهیم.
بدیهی است که هیچ اپلیکیشنی به نام LOST.DIR در گوشی خود نصب نکرده‎اید که سبب ایجاد این پوشه شده باشد اما گاهی اوقات حجم محتویات درون این پوشه به چند گیگابایت نیز می‎رسد! در چنین شرایطی ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که محتویات این پوشه چه هستند و به چه دردی می‎خورند و آیا حذف این پوشه برای گوشی خطرناک است یا نه. در انجمن‎های اندرویدی مختلف درباره‎ی این پوشه‎ی مرموز سوالات زیادی پرسیده شده است و اکنون ما قصد داریم تا به چند پرسش اساسی پاسخ دهیم.

پوشه‎ی LOST.DIR چیست؟
یک پوشه‎ی سیستمی است. سیستم عامل اندروید فایل‎هایی را که در طی بوت شدن سیستم (یعنی زمانی که گوشی خود را خاموش و روشن می‎کنید) بازگردانی شده‎اند را در این پوشه قرار می‎دهد. می‎توان گفت که این پوشه همانند Recycle Bin (سطل بازیافت) سیستم عامل ویندوز است. فایل‎هایی که داخل این پوشه ذخیره می‎شوند اغلب قابل بازگردانی هستند. البته بیشتر اوقات در پوشه‎ی LOST.DIR هیچ فایلی یافت نخواهد شد.

چه فایل‎هایی در پوشه‎ی LOST.DIR ذخیره می‎شوند؟
اگر بخواهیم با ساده‌ترین عبارات توضیح دهیم باید بگوئیم که زمانی که شما در حال ذخیره‎ی فایلی هستید و ناگهان گوشی خاموش شود و یا وقتی که در حال ذخیره‎ی فایلی در کارت حافظه هستید و در همان حال کارت حافظه را از گوشی در آورید، آن‎گاه سیستم عامل اندروید یک نسخه از آن فایل‎ها رادر پوشه‎ی LOST.DIR قرار می‎دهد تا بتواند بعد از اولین بوت شدن، آن‎ها را بازگردانی کند. فایل‎هایی که در حال کپی بودند نیز نام‎شان تغییر می‎کنند و Rename می‎شوند. بنابراین اگر در این پوشه فایل‎هایی با نام‎های عجیب و غریب دیدید تعجب نکنید زیرا این فایل‎ها فقط نسخه‎های تغییر نام یافته‎ی فایل‎های موجود در گوشی‎تان هستند.

به دلایل زیر ممکن است که فایل‎هایی در پوشه‎ی LOST.DIR ذخیره شوند:
   - بیرون کشیدن ناگهانی کارت حافظه (SD Card)
   - وقفه در طی دانلود فایل‎ها در دستگاه‎های اندرویدی
   - هنگ کردن ناگهانی سیستم عامل دستگاه‎های اندرویدی
   - خاموش کردن دستگاه در زمانی که فرایند خواندن و نوشتن (مانند Move و Paste) در حال انجام باشد

چگونه فایل‎های پوشه‎ی LOST.DIR را بازگردانی کنیم؟
برای این که فایل‎های پوشه‎ی LOST.DIR را برای همیشه از دست ندهید باید قبل از این که فضای حافظه‎ی گوشی هوشمند اندرویدی توسط اطلاعات جدید بازنویسی شود، به سرعت مبادرت به بازگردانی فایل‎های از دست رفته کنید. از این رو پیشنهاد می‎شود که از ابزارهای مربوط به بازگردانی پوشه‎ی LOST.DIR استفاده کنید. نرم‎افزارهای Yodot Android Data Recovery و Recuva از این نوع ابزارها محسوب می‎شوند.

آیا می‎توان محتویات پوشه‎ی LOST.DIR را حذف کرد؟
حذف محتویات پوشه‎ی LOST.DIR کاملاً امن و بی خطر است زیرا این پوشه همانند سطل بازیافت عمل می‎کند و هیچ خللی در کار سیستم اندروید ایجاد نمی‎کند. همچنین می‎توانیدخود پوشه‎ی LOST.DIR را نیز حذف کنید با این حال در اولین بوت، این پوشه به طور خودکار ساخته خواهد شد. زمانی که سیستم اندرویدی شما پیغام "آماده سازی کارت حافظه” (Preparing external SD card) را نشان می‎دهد در واقع در حال بررسی محتویات پوشه‎ی LOST.DIR است و اگر نتواند این پوشه را پیدا کند، آن‎گاه آن پوشه را می‎سازد.

در پایان چند نکته‎ی ضروری را گوشزد می‎کنیم:
   - در هنگام انتقال داده‎ها از/به دستگاه اندرویدی، از برداشتن کارت حافظه‎ی آن دستگاه اجتناب کنید.
   - همیشه از تصاویر یا دیگر فایل‎های‎تان یک نسخه‎ی پشتیبان تهیه کنید و آن را در دستگاه ذخیره‎سازی دیگری قرار دهید.
   - برای محافظت از اطلاعات خود در برابر حملات ویروسی، از یک آنتی ویروس اندرویدی معتبر استفاده کنید.


منبع : وبسایت خبری عصر شبکه