ترفند،نرم افزار و تازه های دنیای کامپیوتر

ترفند،نرم افزار و تازه های دنیای کامپیوتر

آخرین نرم افزارها و اخبار کامپیوتر
ترفند،نرم افزار و تازه های دنیای کامپیوتر

ترفند،نرم افزار و تازه های دنیای کامپیوتر

آخرین نرم افزارها و اخبار کامپیوتر

Spartan و تفاوت های آن با IE

حتما این خبر به گوش شما نیز رسیده است که مایکروسافت در حال طراحی و تولید مرورگر جدیدی است که قرار است در نسخه 10 ویندوز جایگزین مرورگر فعلی و با سابقه IE شود. نام این مرورگر جدید Spartan گذاشته شده است و تفاوت هایی ذاتی با مرورگر پیشین خواهد داشت. بگذارید نگاهی به تفاوت های این مرورگر جدید با IE داشته باشیم.
457197 490
  هرچند وب سایت ZDNet روز گذشته این مطلب را عنوان کرده است که مرورگر جدید مایکروسافت قرار است با نام اسپارتان جایگزین اینترنت اکسپلورر شود، اما موضوع تدوین و طراحی مرورگر جدید برای ویندوز از چندی پیش مطرح است و تیم تولید و توسعه این مرورگر در چند نوبت پیش از این در خصوص طراحی و تدوین مرورگر جدید با نام کد اسپارتان مطالبی را منتشر کرده بودند.

به شکل خلاصه این مرورگر جدید قرار است همچنان از موتور رندر قبلی مایکروسافت یعنی Trident در برابر موتور Webkit گوگل کروم و Gecko در فایرفاکس استفاده کند. همچنین پردازشهای جاوا اسکریپت در این مرورگر همانند سابق بر عهده موتور Chakra خواهد بود.

در خصوص شکل و شمایل ظاهری این مرورگر نیز هیچ کس تا کنون هیچ ایده ای نداده است و هیچ تصویر نمونه یا مفهومی از این مرورگر جدید در فضای نت به شکل رسمی منتشر نشده است. همچنین نام اسپارتان تا کنون یک نام کد است و دقیقا مشخص نیست که آیا در آینده این مرورگر جدید با همین نام منتشر شود یا خیر.

اگر در پشت صحنه قرار نیست اتفاق خاصی برای مرورگر جدید مایکروسافت رخ دهد و موتورهای پردازشی و رندر همان موتورهای سابق باشند، پس تفاوت اصلی مرورگر اسپارتان با IE در چه خواهد بود؟

در ماه سپتامبر، وب سایت Neowin در گزارشی پرده از راز اسپارتان و مرورگر جدید برداشت. البته در آن زمان هنوز هیچ نامی از کد اسپارتان برده نشده بود و هنوز مرورگر جدید با نام IE خطاب میشد البته در نسخه 12 – اینجا. در این گزارش یاد شده که مرورگر آینده در ظاهر بسیار شبیه به مرورگر های فایرفاکس و گوگل کروم خواهد بود و مهمترین نکته در خصوص آن این است که از افزونه ها پشتی بانی خواهد کرد:

واسط کاربری کاملا Flat بوده و تلفیقی از کروم و فایرفاکس است. تب ها مستطیل شکل بوده و از منتها الیه سمت چپ و بالای مرورگر آغاز میشوند و در بالای نوار آدرس قرار دارند. این طرح شباهت بسیار زیادی به گوگل کروم دارد اما همچنان آرایش Flat مایکروسافت در آن به چشم میخورد. دکمه های Back، Refresh و Home در کنار نوار آدرس و دقیقا مشابه جای گیری آنها در گوگل کروم قرار دارند.

این توصیفی است که Neowin از واسط کاربری اسپارتان – که در آن زمان IE 12 خطاب میشد – بدست داده است. ضمن آنکه گفته شد که مهمترین نکته در این مرورگر اضافه شدن پلاگین ها یا افزونه ها به آن است.

اما سوای واسط کاربری آنچه به لحاظ فنی قرار است در مرورگر آینده مایکروسافت شاهد تغییر آن باشیم پیش از این در پستی که در وبلاگ تیم IE در ماه مه منتشر شده قابل دریافت است – اینجا. البته در این پست هیچ اشاره ای نشده است که همه این تغییرات در نسخه آینده IE یا همان اسپارتان فعلی وجود خواهد داشت. اما گفته شده که این امکانات در حال تدوین و توسعه میباشد.

 

این امکانات جدید عبارتند از پشتیبانی از HTTP/2 که نسل بعدی پروتکل HTTP است، کدهای جاوا اسکریپت مربوط به Web Audio، امکان Media Capture برای استریم های محلی Audio/Video و ES6 برای برنامه نویسی غیر همزمان یا اسینکرون. همچنین در این پست اشاره شده است که امکانات بسیاری نیز در نسخه آینده وجود خواهد داشت که تا کنون اشاره ای به آنها نشده است. 

 

به نظر میرسد که مایکروسافت همزمان با فلسفه جدیدی که در نسخه آتی ویندوز یعنی 10 در پی گرفته است نیاز اساسی به تغییر و تحولات جدید در مرورگر تاریخی خود دارد. به ویژه آنکه سرعت رشد مرورگرهای کروم و فایرفاکس در بازار مرورگرها به شدت درحال افزایش است.

به ویژه آنکه اغلب امکانات جدید در مرورگر اسپارتان مربوط به واسط کاربری آن و اضافه شدن امکان تقویت مرورگر و عملکرد آن با پلاگین ها و افزونه ها، میباشد، و در پس زمینه همچنان موتورهای قبلی به کار خود ادامه میدهند، میتوان گفت که مایکروسافت قصد دارد علیرغم قدم در مسیر جدید، همچنان داشته های سابق خود را حفظ و آنها را به گونه ای متفاوت توسعه و ترقی دهد.

با همه این احوال به نظر میرسد که اسپارتان یکی از مواردی است که مایکروسافت قصد دارد به وسیله آن ویندوز 10 را برای مخاطبان خود جذاب تر از همه نسخه های دیگر ویندوز سازد. گفته میشود که IE و اسپارتان هر دو بر روی این ویندوز در دسترس خواهند بود و هیچ بعید نیست که اسپارتان علاوه بر ویندوز 10 برای استفاده بر روی سایر سیستم عامل های دسکتاپ و موبایل دیگر از جمله اندروید نیز منتشر شود. باید منتظر ماند و در آینده تحولات را پیگیری کرد.

منبع : عصر شبکه

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد